Dietetyk mgr Natalia Parulska – dietetyk kliniczny, ukończyła magisterskie studia na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Doświadczenie zawodowe zdobyła na wielu oddziałach warszawskich Szpitali Klinicznych, w prywatnych przychodniach, poradniach dietetycznych oraz w Poradni Chorób Metabolicznych Instytutu Żywności i Żywienia. Regularnie uczestniczy w konferencjach naukowych i szkoleniach, aby podnosić swoje kompetencje zawodowe.
Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia. Realizuje projekt „Zachowaj Równowagę” polegający na utworzeniu Dietetycznego Punktu Konsultacyjnego w ramach Polsko-Szwajcarskiego Programu Współpracy. Wystąpiła w programach telewizyjnych „Jedz na zdrowie” oraz „Między Wisłą a Bugiem”.
Kura domowa, kucharka 🙂 Do każdego pacjenta podchodzi z empatią i serdecznością. Stara się łączyć wiedzę medyczną z tym, co naturalne. Lubi żywność nieprzetworzoną i regionalną, kosmetyki ekologiczne i naturalne oraz wędrówki górskie, zwłaszcza po Tatrach Zachodnich.
Klasyczny jadłospis o obniżonej kaloryczności, zawierający proste potrawy i łatwo dostępne produkty.
7 dni do bezpiecznego stosowania przez 1 miesiąc z listą zakupów.
Dla kogo?
Zastosuj ją, jeśli Twoim celem jest głownie redukcja masy ciała i nie masz dodatkowych problemów ze zdrowiem. Kaloryczność dla kobiet 1200 1500 1800 Kaloryczność dla mężczyzn 1500 1800 2100 *1500 i 1800 są jednakowe u obu płci; warianty kaloryczności 1200, 1500, 1800, 2100 są stałe przy każdym rodzaju diety.
Gotowa dieta może być stosowana przez osobę powyżej 18 roku życia.
Jadłospis o obniżonej kaloryczności, zawierający proste potrawy ze szczególnym naciskiem położonym na odpowiednie proporcje kwasów tłuszczowych, pełnoziarniste produkty zbożowe i błonnik pokarmowy oraz antyoksydanty.
7 dni do bezpiecznego stosowania przez 1 miesiąc z listą zakupów.
Dla kogo?
Zastosuj ją, jeśli chcesz zmniejszyć masę ciała, ale masz problemy ze zdrowiem związane z układem krążenia i/lub metabolizmem węglowodanów, zwłaszcza: podwyższone stężenie cholesterolu i/lub trójglicerydów, glukozy we krwi, nadciśnienie tętnicze, insulinooporność, bądź rodzinne obciążenie chorobami układu krążenia lub cukrzycą.
Gotowa dieta może być stosowana przez osobę powyżej 18 roku życia.
Klasyczny jadłospis o obniżonej kaloryczności, zawierający proste potrawy i łatwo dostępne produkty.
7 dni do bezpiecznego stosowania przez 1 miesiąc z listą zakupów.
Dla kogo?
Zastosuj ją, jeśli Twoim celem jest głownie redukcja masy ciała i nie masz dodatkowych problemów ze zdrowiem. Kaloryczność dla kobiet 1200 1500 1800 Kaloryczność dla mężczyzn 1500 1800 2100 *1500 i 1800 są jednakowe u obu płci; warianty kaloryczności 1200, 1500, 1800, 2100 są stałe przy każdym rodzaju diety.
Gotowa dieta może być stosowana przez osobę powyżej 18 roku życia.
Jadłospis o obniżonej kaloryczności, zawierający proste potrawy ze szczególnym naciskiem położonym na odpowiednie proporcje kwasów tłuszczowych, pełnoziarniste produkty zbożowe i błonnik pokarmowy oraz antyoksydanty.
7 dni do bezpiecznego stosowania przez 1 miesiąc z listą zakupów.
Dla kogo?
Zastosuj ją, jeśli chcesz zmniejszyć masę ciała, ale masz problemy ze zdrowiem związane z układem krążenia i/lub metabolizmem węglowodanów, zwłaszcza: podwyższone stężenie cholesterolu i/lub trójglicerydów, glukozy we krwi, nadciśnienie tętnicze, insulinooporność, bądź rodzinne obciążenie chorobami układu krążenia lub cukrzycą.
Gotowa dieta może być stosowana przez osobę powyżej 18 roku życia.
Całkowite zapotrzebowanie energetyczne zależy od kilku czynników, m. in. płci, wieku, masy ciała i wzrostu a także aktywności fizycznej. Jeśli wahasz się pomiędzy 1200 a 1500 kcal, wybierz 1500 kcal.
Abyś mógł/mogła chudnąć w BEZPIECZNY i ZDROWY sposób kaloryczność dziennego jadłospisu powinna być obniżona w stosunku do Twojego całkowitego zapotrzebowania o około 500-800 kcal.
Celem jest POWOLNY i STOPNIOWY ubytek masy ciała, wynoszący średnio 0,5–1 kg tygodniowo, dlatego warto po prostu zaufać wskazaniom swojej wagi oraz centymetra. Można również skorzystać z profesjonalnego badania analizy składu ciała. Jeśli spadek masy ciała jest mniejszy niż 0,5 kg tygodniowo być może wybrałeś/wybrałaś zbyt wysoką kaloryczność i należy ją nieco obniżyć i/lub zwiększyć aktywność fizyczną. Jeśli chudniesz więcej niż 1 kg tygodniowo, zwiększ kaloryczności posiłków.
Teleporadę wraz z kompletnym planem żywieniowym na 7 dni (5 posiłków dziennie)
Listę zakupów
Tygodniowy plan organizacyjny do wydrukowania, ułatwiający stosowanie diety
Ten sam plan można stosować bezpiecznie przez 1 miesiąc.
W ramach zakupionego pakietu otrzymujesz jedną konsultację telefoniczną podczas, której możesz zadawać pytania, rozwiać ewentualne wątpliwości dotyczące stosowania zakupionej diety. Dietetyk zadzwoni do Ciebie w ciągu tygodnia od zakupionej usługi.
Gotowe plany żywieniowe będą podlegać modyfikacjom sezonowym w cyklach miesięcznych. W celu kontynuacji diety i utrzymania efektów możesz zakupić kolejny plan.